18 września w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle odbyły się kolejne warsztaty Rodzinnej Szkoły Zdrowego Gotowania. Zajęcia prowadziła mgr Iwona Deperas, a hasło przewodnie brzmiało: „Dynia, warzywo mało znane i niedoceniane”. 19 osób przygotowywało zupę z dyni, gulasz, pasztet, surówkę, ciasto i sok. Wszystkie potrawy smakowały wyśmienicie. Zarówno gotowanie jak i degustacja wypadły doskonale. Uczestnicy otrzymali na koniec zestawy przepisów z dyni.
Projekt realizuje filia ChSCh w Wiśle dzięki dofinansowaniu z konkursu Działaj Lokalnie, który jest programem Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności realizowanym przez Akademię Rozwoju Filantropii w Polsce i Stowarzyszenie Cieszyńskiej Młodzieży Twórczej. Szkoła zdrowego gotowania dofinansowana jest również przez Gminę Wisła i Powiat Cieszyński w ramach realizacji zadań publicznych. Udział w warsztatach jest całkowicie bezpłatny.